ГоловнаЕкономікаБізнес

У Фірташа просять Раду не забороняти бізнес в Криму

Федерація роботодавців розкритикувала законопроект про окуповані території

У Фірташа просять Раду не забороняти бізнес в Криму

Федерація роботодавців, яку очолює бізнесмен Дмитро Фірташ, просить Верховну Раду не забороняти підприємницьку діяльність на території окупованого Криму.

Як зазначається на сайті ФРУ, законопроект "Про забезпечення прав і свобод громадян на тимчасово окупованій території України", який знаходиться на розгляді парламенту, містить положення про заборону будь-якої господарської діяльності в Криму, якщо вона підлягає державному регулюванню.

"Цей припис є надто загальним, оскільки будь-яка підприємницька діяльність підлягає державному регулюванню. Очевидно, що в цьому випадку слід заборонити ті види діяльності, які передбачають отримання спеціальних дозволів від державних органів, перелік таких видів діяльності має бути вичерпним", - вважають в ФРУ.

Федерація підкреслює, що законопроект залишає неврегульованими питання порядку набуття і припинення права власності на території Криму, статус зареєстрованих на півострові українських підприємств та їх філій, порядок проведення фінансових операцій між кримськими підприємствами з іншими суб'єктами господарювання, порядок сплати єдиного соціального внеску, порядок справляння заборгованості з кримських клієнтів, які відмовляються погашати борги тощо.

Нагадаємо, що главі ФРУ Дмитрові Фірташу належать підприємства "Кримський титан" і Кримський содовий завод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram