ГоловнаЕкономікаФінанси

Крим не використовуватиме гривню, - Теміргалієв

Готівкові гривні закінчаться на півострові через десять днів

Крим не використовуватиме гривню, - Теміргалієв
Фото: tsn.ua

Паралельного використання гривні і російського рубля в Криму не буде, незважаючи на те, що обидві валюти мають офіційний статус на півострові.

Про це повідомив перший віце-прем'єр самопроголошеної Республіки Крим Рустам Теміргалієв в інтерв'ю "РИА Новости".

"Ми спочатку планували, що протягом року і гривня, і рубль зможуть паралельно бути в обігу. Але, судячи з позиції Національного банку України, це здійснити буде навряд чи можливо. Національний банк України перестав привозити обсяг готівкової гривні. Ми всього на десять днів забезпечені достатнім об'ємом готівкової гривні. На жаль, змушений сказати, що паралельного обігу рубля і гривні не вийде. Ми перейдемо в рублеву зону. Але ми гарантуємо нашому населенню, яке має гривні, гривневі вклади, забезпечити переведення їхніх вкладів на російські рублі без жодних втрат", - сказав він.

За словами Теміргалієва, в Криму вже відкриваються підрозділи російських банків, а незабаром має з'явитися і представництво Центрального банку Росії.

Нагадаємо, в понеділок Верховна Рада Криму проголосила офіційною валютою півострова російський рубль. При цьому до 2016 року на півострові такий самий статус матиме і українська гривня.

Рішення Верховної Ради Криму не можуть вважатися легітимними, тому що за два дні до цього її розпустила Верховна Рада України.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram