ГоловнаЕкономікаФінанси

Росія готова обговорювати з Україною вклади Ощадбанку СРСР в обмін на $20 млрд

На сьогодні частка України у зовнішньому державному борзі колишнього СРСР - близько 20 млрд доларів

Росія готова обговорювати з Україною вклади Ощадбанку СРСР в обмін на $20 млрд
Фото: finobzor.com.ua

Російська Федерація вимагатиме від України компенсації в 20 млрд доларів у разі розгляду питання про вклади Ощадбанку СРСР.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Росії.

"У ноті МЗС Росії до МЗС України від 31 березня 2005 року була відзначено, що за Угодою між Російською Федерацією і Україною про врегулювання питань правонаступництва щодо зовнішнього державного боргу та активів колишнього СРСР від 9 грудня 1994 року (так звана Угода про "нульовий варіант") Україна взяла зобов'язання передати, а Російська Федерація прийняти зобов'язання з виплати частки України у зовнішньому державному борзі колишнього СРСР станом на 1 грудня 1994 року", - йдеться в коментарі.

У відомстві зазначають, що на той момент ця частка становила 6,8 млрд дол., а тепер - близько 20 млрд дол.

"У цьому зв'язку, у випадку, якщо українська сторона повертається до проблеми "нульового варіанту", то російська сторона залишає за собою право наполягати на негайній компенсації Україною Російській Федерації згаданих 20 млрд дол. боргу колишнього СРСР", - вважають у МЗС РФ.

"Після чого ми були б готові розглянути питання про можливість проведення переговорів з Україною щодо інших аспектів "нульового варіанту", - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що Україна готуватиме претензії до РФ щодо вкладів колишнього Державного ощадного банку СРСР на суму близько 80 млрд дол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram