ГоловнаЕкономікаФінанси

Суд розблокував банківські рахунки WebMoney

Із 17 березня поновлено виведення грошей з електронних гаманців WMU

Суд розблокував банківські рахунки WebMoney

Платіжна система WebMoney заявила про розблокування її банківських рахунків, які закрили з ініціативи Міністерства доходів і зборів ще в червні 2013 року.

Так удалося розблокувати кошти користувачів, і зі 17 березня поновлюють виведення коштів з електронних гаманців (WMU ), сказано в повідомленні компанії.

"Із червня 2013 року, перебуваючи під жорстким пресингом чиновників Міністерства доходів і зборів, команда WebMoney всі свої зусилля спрямовувала на вирішення проблем у правовому полі. Заручниками дій фіскальних органів стали більш ніж два млн користувачів. Повернення їхніх коштів увесь цей час було для нас пріоритетним завданням. Раді повідомити, що постановою суду арешт грошових коштів на банківських рахунках української компанії-гаранта скасовано", - повідомила WebMoney.

Тепер можливе й закриття кримінального провадження проти співробітників WebMoney, сподіваються в компанії.

Нагадаємо, WebMoney мало труднощі з роботою в Україні від початку літа 2013 року, коли Міндоходів звинуватило компанію в участі в нелегальних фінансових операціях і в ухиленні від сплати податків. 11 червня на рахунках платіжної системи було арештовано більш ніж 60 млн грн.

Водночас Нацбанк оголосив WebMoney поза законом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram