ГоловнаЕкономікаФінанси

ПриватБанк припинив обслуговувати клієнтів у Криму

У банку вивчають можливість видачі кредитів у рублях

ПриватБанк припинив обслуговувати клієнтів у Криму
Фото: Макс Левин

ПриватБанк припинив обслуговувати клієнтів у Криму. Єдиною послугою, яка досі надається на півострові, - це видача готівки з банкоматів у рамках залишків на дебетових картках, але не більше за 1500 грн на добу.

Про це розповів "Делу" заступник керівника напряму "Загальний маркетинг і реклама" у банку Олег Серга.

"Зараз взагалі немає ніякого кредитування в Криму. Ми лише розглядаємо технологічну можливість переведення всіх коштів у російську валюту, але це рішення ще не прийнято. Ніхто не розуміє, що буде далі. Ні в Києві, ні в Криму. Ми наразі не видаємо кредити в рублях, і таким чином не порушуємо законодавство. Однак ми повинні бути готові до будь-яких рішень на півострові", - сказав він.

Серга повідомив, що в Криму не вистачає готівкових грошей. Він зазначив, що ні кредитний, ні депозитний портфель банку в Криму не є значним, однак при цьому ПриватБанк залишається лідером ринку і в цьому регіоні.

Приватбанк є найбільшим українським банком, більш ніж удвічі перевершуючи за розміром активів Ощадбанк, який знаходиться на другому місці.

Нагадаємо, Крим проголосив себе незалежною державою і має намір увійти до складу Російської Федерації з переходом на рубль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram