ГоловнаЕкономікаДержава

Шеремета: Україна може потроїти ВВП за сім років

Міністр економіки розраховує на детінізацію економіки

Шеремета: Україна може потроїти ВВП за сім років
Фото: kvedomosti.com

Міністр економічного розвитку і торгівлі Павло Шеремета вважає, що Україна здатна збільшити ВВП майже втричі за сім років.

"Зараз у нас ВВП - $3,6 тис. на душу населення. Це мало. Я говорив, що за 5 років можемо вийти на $10 тис. Тобто фактично йдеться про зростання в 2,7 разу. І це не фантастика", - сказав міністр. Величезний ресурс для зростання ВВП міністр бачить у тіньовому секторі, який, за словами Шеремети, становить майже 50% від усієї економіки.

Шеремета додав, що $10 тис. на душу населення - це не фантастика, а лише аналогічний показник сусідніх європейських держав.

Нагадаємо, за підсумками 2013 року номінальний ВВП України становив 1455 млрд грн. У перерахунку на одну людину показник ВВП дорівнював майже 32 тис. грн.

2013 року Світовий банк помістив Україну на 136 місце у світі за рівнем доходу на душу населення. Україна входить до числа країн з валовим доходом, що нижчий від середнього.

Колишній прем'єр-міністр Микола Азаров називав некоректною практику порівняння країн за показником ВВП на душу населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram