ГоловнаЕкономікаФінанси

Місія МВФ продовжить роботу в Україні до 21 березня

Команда фонду працюватиме з українською владою над програмою економічних реформ

Місія МВФ продовжить роботу в Україні до 21 березня
Фото: EPA/UPG

Місію Міжнародного валютного фонду в Україні продовжено до 21 березня.

Про це йдеться в заяві директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард.

"Місія планує завершити свою роботу до 21 березня", - наголошено в повідомленні прес-служби фонду.

Лагард у Вашингтоні заявила, що місія МВФ, яка працює в Києві з 4 березня, домоглася значного прогресу в оцінці ситуації.

"Після неофіційного брифінгу виконавчої ради МВФ сьогодні управління попросило команду залишитися в Києві і почати процес переговорів. Команда працюватиме з українською владою над програмою економічних реформ, які сприятимуть удосконаленню економічного управління та стійкого зростання з урахуванням захисту вразливих прошарків населення", - йдеться в повідомленні.

Раніше місію МВФ планували до 14 березня.

Нагадаємо, що Україна розраховує щонайменше на $15 млрд від МВФ.

Термін попередньої програми минув наприкінці 2012 року. За цим договором, країна отримала лише два кредитні транші на $3,4 млрд із запланованих $14,3 млрд. Потім фінансування заморозили, оскільки Україна не виконала вимог фонду про підвищення тарифів на газ для населення, перехід до гнучкого валютного курсу та через консервативну бюджетну політику.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк стверджує, що готовий проводити непопулярні реформи, зокрема ті, яких вимагає МВФ, і вже оголосив режим жорсткої економії бюджетних коштів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram