ГоловнаЕкономікаДержава

Автор грузинських реформ закликав Україну відмовитися від субсидій на газ

Бендукідзе вважає дешевий газ наркотиком

Автор грузинських реформ закликав Україну відмовитися від субсидій на газ
Фото: glavred.info

Колишній міністр економічного розвитку Грузії Каха Бендукідзе, якого вважають автором грузинських реформ, вважає, що Україні необхідно відмовитися від субсидій на газ.

"Якщо не ліквідувати жахливу соціальну політику, частиною якої є бездумні субсидії, не зміцнювати армію, то ви повинні будете розлучитися зі своєю державою. Субсидії - це чорна діра в економіці, яка поглинає ресурси і нічого не створює. Дешевий газ - це наркотик, на який ви підсажені, і з якого ви повинні зіскочити. Чим нижча вартість газу, тим легше стає підприємствам існувати минулим безперспективним життям, не перебудовуватися, не розвиватися", - сказав він на брифінгу в "Українському кризовому медіацентрі".

Бендукідзе вважає, що якщо Україна хоче зберегти свою державність, їй доведеться провести болючі реформи.

Нагадаємо, на сьогодні ціни на газ для населення в Україні становлять від 72,54 коп. до 268,56 коп. за кубометр за наявності лічильника і від 79,80 коп. до 295,41 коп., якщо лічильника немає. Ціни відрізняються залежно від рівня споживання. Чим більше газу спалює людина, тим більше вона за нього платить. Тарифи не змінювалися вже 3,5 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram