ГоловнаЕкономікаБізнес

Компанія Nemiroff домоглася внесення до держреєстру змін директорів дочірніх підприємств

Зараз завод у Немирові охороняють 80 озброєних осіб в інтересах сім'ї Глусів

Компанія Nemiroff домоглася внесення до держреєстру змін директорів дочірніх підприємств

12 березня 2014 року Державна реєстраційна служба України виконала рішення Вищого адміністративного суду України і Вищого господарчого суду України і внесла зміни до державного реєстру про зміну власників дочірніх компаній "УГК "Nemiroff" і "Алко Інвест Україна".

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив засновник, співвласник компанії Nemiroff Яків Грібов.

Як повідомив Грібов, компанія Nemiroff уже звернулася в Генеральну прокуратуру України, Міністерство юстиції, МВС із заявою про порушення законодавства та інтелектуальної власності на бренд Nemiroff з боку екс-менеджменту сім'ї Глусів, яка, за його словами, незаконно утримує контроль над підприємством.

Наразі, за словами Грибова, завод у Немирові охороняють 80 озброєних чоловік в інтересах сім'ї Глусів. При цьому Грибов сподівається на правосуддя в Україні, на те, що з огляду на всі правовстановлювальні документи і в присутності представників виконавчої служби, забезпечать допуск до робочого місця законному гендиректору ДП "УГК "Nemiroff" Юрію Сорочинському.

"Компанія "Nemiroff Holdings Limited" три роки намагається в рамках правового поля побороти рейдерське захоплення двох підприємств: ДП "Українська Горілчана Компанія "Nemiroff" та ДП "Алко Інвест Україна", в яких компанія "Nemiroff Holdings Limited" є єдиним 100 % власником і засновником. Нам належать усі права на торговельні марки, рецептури, форми пляшок, корків, всього, що пов'язано з брендом Nemiroff. Не просто належать - ми їх створили, це наші діти, яких ми насилу ростили понад п'ятнадцять років", - зазначив Грибов.

Грібов окремо подякував Антикорупційному комітету за втручання у ситуацію. "Український бізнес треба переконати в тому, що держава не тільки декларує, а й виконує свої зобов'язання щодо захисту права власності, що підприємців захистять від будь-яких корупційних посягань", - сказав він.

Як зазначив на прес-конференції, координатор із зовнішніх зв'язків Антикорупційного комітету України Володимир Кочетков, "в цьому питанні Комітет керувався відновленням діяльності держреєстратора в Немирівському районі. Роботу реєстраційної держслужби фактично заблокували". За його словами, місцеві підприємці, не тільки компанія Nemiroff, останні кілька років не мали можливості вільно проводити реєстраційні дії у Немирівському районі. Він утримався від оцінок конфлікту на горілчаному заводі у Немирові, з огляду на те, що відповідні висновки можуть робити тільки Генпрокуратура і суди.

Нагадаємо, роботу підприємства, яке утворює бюджет у Вінницькій області, зупинили після того, як сім'я Глусів змінила менеджмент ДП "УГК "Nemiroff" (входить до групи компаній Nemiroff), зробивши гендиректором горілчаного заводу Аллу Глусь. Після тривалих судових розглядів Вищий Адміністративний суд України від 28.08.2012 року і Вищий господарський суд України від 10 липня 2013 року, визнали законною вимогу Nemiroff Holdings Limited (єдиного легітимного власника ДП "УГК "Nemiroff") призначити на посаду гендиректора Юрія Сорочинського. Однак держреєстратор у Немирівському районі проігнорував судові рішення і не вніс до держреєстру запису про зміну генерального директора. У результаті завод, на якому працює 1,5 тис. осіб, змушений припинити випуск продукції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram