ГоловнаЕкономікаДержава

Константинов заявив про права Криму на "Артек"

Влада АРК готова торгуватися з Києвом за державні дачі

Константинов заявив про права Криму на "Артек"
Фото: aleto.ru

Кримська влада не залишить дитячий табір "Артек" у власності України, заявив голова Верховної ради Криму Володимир Константинов.

"Артек" ми їм не віддамо. Це наш символ, ми подумаємо в чиє підпорядкування його перевести. Звісно, він залишиться міжнародним оздоровчим дитячим табором. "Артек" - це бренд Союзу для величезної кількості людей, що жили в СРСР, "Артек", мабуть, сприймається навіть вище, ніж Крим", - сказав він в інтерв'ю "РИА Новости".

При цьому він повідомив, що деякі курортні об'єкти залишаться у України. "Загальна канва така: є у нас, наприклад, санаторії Верховної Ради України, ми вважаємо її легітимним органом, і як бути з цією власністю - це буде предметом міждержавних домовленостей. Чи сваритися нам з ними через це. Згадайте, як було під час розвалу СРСР, адже теж не все гамузом відходило Україні", - пояснив він.

"Предметом домовленостей стануть об'єкти, які зможуть використовуватися Україною як державою. Є ж у нас держдача президента: забирати її чи ні? Там цих дач море, звичайно, всі ми їх залишати Україні не будемо, а наразі всі ці об'єкти охороняються, щоб забезпечити їх збереження і функціональність", - заявив Константинов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram