ГоловнаЕкономікаБізнес

Бізнесу перестали відшкодовувати ПДВ

Вказівку податковій дали на найвищому рівні

Бізнесу перестали відшкодовувати ПДВ
Фото: www.e-go.gr

Держава перестала відшкодовувати податок на додану вартість українським виробникам. У лютому їм повернули тільки 1,4 млрд грн замість 3,7 млрд, а в березні відшкодування припинилося взагалі.

Як пише Hubs, спочатку це було пов'язано з порожньою скарбницею. "Відшкодування ПДВ жертвували, щоб виплатити зарплати та пенсії співробітникам бюджетної системи", - повідомило джерело видання в Міністерстві фінансів. Головними потерпілими такого підходу стали підприємства в сфері металургії і агросектору: "Арселор Міттал Кривий Ріг", корпорація ІСД, компанії "Кернел-Трейд", "Каргілл" і Полтавський ГЗК.

Але в березні причина змінилася. Таких проблем з грошима, як у лютому, в Держказначействі зараз немає. Однак вказівку не відшкодовувати ПДВ нібито було дано на найвищому рівні. Це може бути пов'язано з відсутністю керівника Податкової служби або з бажанням нового керівництва країни переділити сфери впливу за цим відомством, йдеться у публікації.

У березні бізнесу повинні нарахувати ще 4,3 млрд гривень у вигляді відшкодування ПДВ, але через замороження процесу жодної копійки з них бізнесу ще не виділили.

Нагадаємо, вчора керівником Податкової служби призначили Ігоря Білоуса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram