ГоловнаЕкономікаБізнес

Стало відомо, скільки коштуватиме ліцензія на 3G в Україні

НКРЗІ розпочала роботу із запровадження зв'язку нового покоління

Стало відомо, скільки коштуватиме ліцензія на 3G в Україні
Фото: tsn.ua

Вартість ліцензії на зв'язок 3G і LTE для українських операторів становитиме 38 млн грн за регіон або 1,03 млрд грн за всі регіони країни з урахуванням АР Крим і Севастополя.

Таку орієнтовну ціну містять документи Комітету Верховної Ради з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики, повідомляє"Коммерсантъ-Украина". Вони пропонують Нацкомісії з регулювання зв'язку та інформатизації внести зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу, які дозволять запустити технології 3G і LTE на частотах 900 і 1800 МГц.

Окрім того, повідомляють, що у вівторок НКРЗІ вирішила створити робочу групу з питань упровадження в Україні сучасних стандартів зв'язку. Перше засідання групи відбудеться 18 березня, а свої висновки вона повинна підготувати протягом двох місяців.

Нагадаємо, спроби провести конкурс з видачі ліцензій на 3G-частоти роблять із 2007 року, проте рішення постійно відкладають під усілякими приводами. Єдина в країні така ліцензія належить "Укртелекому".

У європейських країнах ліцензії на зв'язок третього покоління почали видавати ще 2000 року. Аукціон за п'ять ліцензій у Великобританії у квітні 2000 року приніс королівській скарбниці $32 млрд, у Нідерландах - $2,3 млрд, а Іспанія продала в березні того самого року чотири 3G-ліцензії за $425 млн. Рекордним став аукціон у Німеччині, де у квітні того самого року було продано 12 ліцензій за $46,2 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram