ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нафтогаз" не заплатив "Газпрому" за лютневий газ

Борг України за російське паливо зріс до $1,9 млрд

"Нафтогаз" не заплатив "Газпрому" за лютневий газ
Фото: obozrevatel.com

Глава правління російського "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що "Нафтогаз України" не розрахувався за поставки російського газу в лютому.

Про це повідомляє агентство "Прайм".

"Сьогодні, 7 березня, був крайній термін оплати лютневих поставок газу в Україну. Платежів у рахунок оплати боргу "Газпром" не отримав. З урахуванням знижки, яка діє в першому кварталі, прострочена заборгованість значно збільшилася і становить $1,890 млрд", - заявив Міллер.

Проблеми з оплатою російського газу у України почалися у вересні, коли потрібно було оплатити серпневі поставки. Влада не знайшла на це грошей і звернулися до "Газпрому" за розстрочкою. Але і її вчасно погасити не вдалося, а до серпневого боргу до того ж почали додаватися борги за наступні місяці. У результаті до початку лютого "Нафтогаз" заборгував "Газпрому" вже $2,634 млрд, до яких потім додалися ще $658 млн за січневий газ.

У лютому ситуація почала поступово виправлятися, і платежі, хоч з великою затримкою, все ж пішли.

Нагадаємо, 4 березня Міллер заявив, що "Газпром" не продовжуватиме Україні знижку на газ через неоплачені борги. У першому кварталі Україна купує російський газ по $268,5 за тисячу кубометрів. Якщо газова знижка буде скасована, ціни повернуться на рівень $390-410.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram