ГоловнаЕкономікаФінанси

Банки стабілізували ситуацію. Далі будемо говорити про розвиток, - Дубілет

За словами банкіра, запроваджені тимчасові заходи допоможуть повністю стабілізувати ринок

Банки стабілізували ситуацію. Далі будемо говорити про розвиток, - Дубілет
Фото: eizvestia.com

Національний банк разом із провідними банками повністю контролює ситуацію на ринку, а введені сьогодні тимчасові заходи допоможуть повністю стабілізувати ринок.

Про це повідомив голова правління ПриватБанку Олександр Дубілет. За його словами, українська банківська система працює в стабільному режимі, всі платежі та перекази проходять без затримок, а клієнти банків можуть без проблем отримати готівку в касах і банкоматах.

"Будь-які платежі в банку йдуть у стандартному режимі, - зазначив Дубілет. - Регулятор робить правильні дії для стабілізації ситуації в банківській системі. Ми стабілізували ситуацію, далі будемо говорити про розвиток".

За словами Дубілета, запроваджений Національним банком тимчасовий порядок виплати великих валютних вкладів було введено для повного забезпечення попиту на готівкові кошти в іноземній валюті.

Він не зачепить більшості клієнтів - 96% клієнтів нічого не помітять, оскільки є власниками гривневих вкладів, або тому, що розміри їхніх валютних вкладів дозволяють отримати їх у вигляді готівки. Крім того, всі клієнти валютних рахунків можуть використовувати свої валютні кошти абсолютно вільно, розраховуючись картами або здійснюючи безготівкові перекази.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram