ГоловнаЕкономікаБізнес

"Чорноморнафтогаз": втручання в роботу компанії загрожує техногенною катастрофою

Підприємство просить "гарячі голови" не чіпати газовидобуток

"Чорноморнафтогаз": втручання в роботу компанії загрожує техногенною катастрофою

Державна компанія "Чорноморнафтогаз", яка видобуває газ в Чорному морі і базується в Сімферополі, попереджає, що втручання в її роботу може призвести до техногенної катастрофи.

Про це LB.ua сказав перший заступник голови правління компанії Володимир Плечун.

"Підприємство не може працювати самостійно. Тому відокремлювати або захоплювати його - це призведе до техногенної катастрофи. Якщо припинити видобувати газ - це все одно що знищити газові свердловини", - заявив Плечун і підкреслив, що Крим має спільну газотранспортну систему з континентальною Україною.

Він також зазначив, що на бурових установках, які знаходяться далеко в морі, постійно працюють близько 200 осіб, яких потрібно забезпечувати продуктами і питною водою. Загалом на "Чорноморнафтогаз", за словами Плечуна, працює близько 80% населення Західного Криму.

Топ-менеджер вважає, що "гарячі голови" повинні добре подумати перед тим, як що-небудь робити щодо "Чорноморнафтогазу". При цьому він зазначив, що наразі підприємство працює в штатному режимі, зарплата платиться вчасно, компанії ніхто не погрожував і керівництво не просили піти.

Нагадаємо, що в п'ятницю через просування військ в Сімферополі "Укртелеком" на деякий час втратив зв'язок зі своїм кримським відділенням. Головний редактор телекомпанії "Крим" Шевкет Ганієв заявив також, що цю державну телерадіомовну компанію захопили озброєні люди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram