ГоловнаЕкономікаДержава

В Україні зупинили приватизацію

ФДМ призупинив всі аукціони і не починає нові

В Україні зупинили приватизацію
Глава ФГИ Александр Рябченко
Фото: noviny.su

Фонд державного майна призупинив приватизацію всіх об'єктів.

Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на неназване джерело. За його інформацією, ФДМ вирішив призупинити всі дії з продажу держмайна, які вже були запущені, а також не має наміру починати нові.

Ця інформація частково підтверджується повідомленням Української міжбанківської валютної біржі, яка повідомила, що всі аукціони з продажу державних цінних паперів, які планувалися на ній, призупинені.

26 лютого на УМВБ мали відбутися аукціони з продажу акцій Іллічівського рудоремонтного заводу, Львівської вугільної компанії, Горлівського комбінату хлібопродуктів, Славутського заводу залізобетонних виробів і низки інших підприємств.

Нагадаємо, у державному бюджеті на 2014 рік закладені безпрецедентні 19,4 млрд гривень надходжень від приватизації. При цьому новий уряд напередодні оголосив про намір у терміновому порядку переглянути бюджет. Ймовірно, що і суму надходжень від продажу держмайна теж приведуть до більш реальних показників.

Фондом держмайна керує комуніст Олександр Рябченко. Компартія не ввійшла в коаліцію у Верховній Раді, і відповідно, перебуває в опозиції до нової влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram