ГоловнаЕкономікаБізнес

У Києві запрацював GPS-моніторинг громадського транспорту

До системи під'єднано автобуси, тролейбуси і трамваї

У Києві запрацював GPS-моніторинг громадського транспорту
Фото: www.cardesign.ru

У Києві запрацював онлайн-сервіс, який дозволяє відстежувати рух наземного громадського транспорту по GPS, під назвою EasyWay.

Як йдеться у повідомленні Київської міськадміністрації, зараз із його допомогою можна простежити за 123 маршрутами - автобусними, трамвайними, тролейбусними. Протягом місяця заплановано внести в нього також міську електричку. Вивчають можливість отримання GPS-даних і з маршруток.

За допомогою сервісу можна дізнатися, де знаходиться потрібний тролейбус або автобус і як скоро він приїде на зупинку, а також прокласти оптимальний маршрут, щоб дістатися в потрібне місце.

Проект реалізовано повністю коштом розробника, з бюджету міста коштів не виділяли. "Через свою сторінку на Facebook я звернувся до розробників і стартаперів, готових допомогти місту реалізувати такий проект. Одразу відгукнулися кілька розробників, згодних на співпрацю. Найвигіднішу для міста пропозицію зробили власники проекту "EasyWay", які вже запустили такий сервіс у декількох містах України. Вони за 10 днів змогли запустити послугу", - повідомив заступник голови КМДА Руслана Крамаренко.

Сам сервіс доступний за цим посиланням.

Нагадаємо, цього місяця в Києві мав подорожчати проїзд, проте влада наразі відмовилися від цієї ідеї. Зараз квиток на автобус, тролейбус, трамвай і фунікулер коштує 1,50 грн, а поїздка в метро - 2 грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram