ГоловнаЕкономікаДержава

Росія розпочала пошук $5 млрд інвестицій для Криму

Російським бізнесменам пропонують фінансувати інфраструктурні проекти

Росія розпочала пошук $5 млрд інвестицій для Криму

Російська влада розпочала пошук $5 млрд інвестицій для кримських проектів.

"Коммерсантъ-Украина" пише, що мінекономіки Росії запропонувало учасникам Торгово-промислової палати РФ розглянути можливість участі в перспективних проектах, список яких склало торгове представництво в Україні.

"Крим традиційно вважають привабливою територією для російських інвесторів. Прийнято рішення про будівництво Керченського транспортного переходу, що з'єднує Таманський півострів і Крим. Це рішення, на нашу думку, повинно дати додатковий імпульс для співпраці цих регіонів. Саме тому ми й активізували роботу з пошуку потенційних російських інвесторів в Україну, і в Крим зокрема", - заявив директор департаменту координації, розвитку та регулювання зовнішньоекономічної діяльності Мінекономіки РФ Олександр Цибульський.

Орієнтовна вартість проектів становить більш ніж $5 млрд. Найдорожчі проекти у списку - інфраструктурні. Це реконструкція автодороги Херсон-Джанкой-Феодосія-Керч вартістю $1,4 млрд; проекти, пов'язані з морськими портами в Євпаторії, Феодосії, Керчі та Ялті, на загальну суму майже $1,8 млрд; будівництво транспортного переходу через Керченську протоку на суму від $1,2 млрд. У списку є також інвестпроекти з будівництва рекреаційних і туристичних об'єктів, у галузі сільського господарства та пов'язані з аеропортами Керчі та Севастополя.

Видання зазначає, що питання участі російського бізнесу в інвестпроектах в Україні опрацьовували ще 2013 року. Але в останньому варіанті кримські проекти виокремили в самостійний перелік.

Нагадаємо, що вранці в четвер озброєні люди в уніформі захопили Раду Криму і Раду міністрів. Над будівлями піднято російські прапори, але хто ці люди, поки не відомо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram