ГоловнаЕкономікаФінанси

Ще один російський банк перестав кредитувати українців

ВТБ пішов шляхом Сбербанку Росії

Ще один російський банк перестав кредитувати українців
Фото: negaheman-negah.blogspot.com

ВТБ Банк призупинив видачу кредитів в Україні як звичайним громадянам, так і компаніям, повідомив президент ВТБ Андрій Костін. При цьому він запевнив, що у ВТБ в Україні "все в порядку з ліквідністю, вона є", а у групи довгострокові плани роботи щодо нашої країни.

Про це пише ІТАР-ТАРС,

Раніше аналогічне рішення ухвалили в Сбербанку Росії. Його керівник Герман Греф наприкінці минулого тижня заявив, що банк "трішки пригальмував активні операції".

Зазначимо, що напередодні агентство Fitch заявило, що ВТБ входить до трійки російських банків, які найбільш чутливі до ризиків через ситуацію в Україні. Однак Костін каже, що насправді його банку ніщо не загрожує.

"Обсяг операцій в Україні складає 2-3% від загального обсягу наших операцій ВТБ. Не надто матеріальна для ВТБ сума", - сказав він. За його словами, більшість боргів видано великим приватним українським компаніям. Часто вони оформлені за міжнародним правом. Костін також додав, що на балансі ВТБ є суверенні облігації України, але їх обсяг не суттєвий.

Нагадаємо, що Захід має намір надати Україні фінансову допомогу, щоб не допустити її дефолту. Перший транш у розмірі 1 млрд євро очікують уже в березні. Загалом мова може йти про суму $35 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram