ГоловнаЕкономікаДержава

Росія засумнівалася в дієздатності ветслужби України

Россільгоспнагляд допустив, що зміна влади негативно вплине на якість українських продуктів

Росія засумнівалася в дієздатності ветслужби України
Фото: neftegaz.ru

Россільгоспнагляд засумнівався у здатності української ветслужби контролювати ситуацію з якістю українських продуктів у зв'язку зі зміною влади.

Про це йдеться у повідомленні російського відомства.

Повідомляється, що керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт провів телефонну розмову щодо цього з головою Держветслужби України Володимиром Горжеєвим, під час якої "висловив серйозну стурбованість щодо дієздатності ветеринарної служби України у зв'язку з політичними змінами".

Горжеєв у відповідь запевнив, що його відомство повністю зберегло контроль у сфері своїх державних повноважень, зокрема із запобігання розповсюдження африканської чуми свиней (що особливо хвилює Данкверта).

"Сторони обговорили можливість проведення регіоналізації з цього захворювання на території України. Вирішено повернутися до обговорення цього питання в практичному ключі після зустрічі Сергія Данкверта з керівництвом ветеринарної служби Білорусі. Зустріч відбудеться сьогодні в Брянську", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що сама Росія вже кілька років не може перемогти хворобу тварин, викликану африканською чумою свиней. Зараз спалахи захворювання виявляють періодично в різних областях Росії, а також в Білорусі. В Україну АЧС проникла саме з території Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram