ГоловнаЕкономікаДержава

Societe Generale представив чотири варіанти розвитку подій в Україні

Економіка постраждає в будь-якому випадку

Societe Generale представив чотири варіанти розвитку подій в Україні
Фото: minfin.com.ua

Аналітики французького банку Societe Generale представили чотири варіанти розвитку подій в Україні та в її економіці залежно від політичного розв'язання кризи.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Bloomberg.

Варіант військового втручання має помірно високу ймовірність, вважають аналітики Societe Generale. За цього сценарію Росія надасть Україні допомогу, і тоді "не можна буде виключати", що Москва фактично візьме контроль над сусідньою країною, хоча дефолту при цьому, ймовірно, не відбудеться. Україна може позбутися доступу до ринків і буде відкинута далеко назад в економічному розвитку.

Сценарій №2 - президент Віктор Янукович залишається при владі, здобувши перемогу над опозицією. Його ймовірність - від низького до помірно високого. У цьому випадку Росія надасть Україні вже обіцяні $15 млрд в повному обсязі, а Європейський Союз і США запровадять санкції проти керівництва країни.

Третій варіант передбачає, що опозиція здасть позиції та погодиться сформувати новий уряд разом з президентом України В. Януковичем. Ймовірність цього низька. За такого сценарію Росія надасть фінансову допомогу, але підписання Угоди про асоціацію з ЄС малоймовірне. Скорочення іноземних інвестицій негативно позначиться на відновленні української економіки.

Нарешті четвертий варіант - відставка Януковича - теж має низьку ймовірність, на думку Societe Generale. При цьому сценарії Україні знадобиться екстрена фінансова допомога ЄС для того, щоб уникнути фінансового краху. У зв'язку з розрізненістю опозиції політична ситуація залишається невизначеною. У цьому випадку буде важко уникнути дефолту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram