ГоловнаЕкономікаБізнес

Інтернетники закликали владу не заважати роботі мережі

Антитерористична операція - не причина для обмеження інтернет-доступу

Інтернетники закликали владу не заважати роботі мережі
Фото: sync-blog.com

Інтернет асоціація України заявляє, що влада не має законних підстав для відключення телекомунікаційних систем, поки не оголошено надзвичайний стан.

Таке звернення розміщено на сайті організації, яка об'єднує близько півсотні інтернет-компаній.

У ньому повідомляють, що законодавство не передбачає обмежень зв'язку та інтернету в рамках проведення антитерористичних операцій. Вони можливі лише у разі надзвичайного стану, який, як нагадує ІнАУ, має оголосити президент і затвердити Верховна Рада.

В указі мають визначити територію, час дії НС, а також список тимчасових обмежень прав та інтересів компаній. Тільки в такому разі провайдери зобов'язані обмежити доступ до мережі.

Тому зараз ІнАУ закликає владу не втручатися в роботу телекомунікаційних систем. "Ми вимагаємо від представників органів державної влади та місцевого самоврядування безумовного забезпечення конституційних прав громадян на доступ до інформації, а також вживання всіх необхідних заходів щодо попередження пошкоджень і незаконних втручань в роботу мереж телерадіомовлення та телекомунікацій" - йдеться в тексті звернення.

Законних способів обмежити мобільний зв\'язок у держави немає, - МТС

"Звертаємо увагу на те, що припинення роботи мережі інтернет безумовно призведе до зупинки роботи не тільки банківської системи України, електронних платежів і блокування роботи всього легального бізнесу, а також унеможливить обмін інформацією між органами державної влади", - заявили також у ІнАУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram