ГоловнаЕкономікаДержава

Міндоходів: у Львівській області заблоковані всі митні пости

Влада повідомила про напад на митницю в Івано-Франківську

Міндоходів: у Львівській області заблоковані всі митні пости
Фото: Макс Левин

Міністерство доходів і зборів повідомило, що протестувальники заблокували всі митні пости у Львівській області: "Краковець", "Рава-Руська", "Шегині", "Смільниця". Працює в штатному режимі пункт пропуску "Грушів - Будомєж", який знаходиться на польській території і здійснює спільний контроль.

На сайті відомства зазначається, що протестувальники пропускають тільки легкові автомобілі та мікроавтобуси. Відомство закликає дозволити митникам виконувати свою роботу з пропуску вантажних машин.

Також повідомляють, що в ніч проти четверга на Івано-Франківську митницю нібито напали.

"О 23:50 19 лютого до приміщення Івано-Франківської митниці наблизилася значна група осіб, орієнтовно 300 осіб, 50 з яких зайшли в приміщення митниці з вимогою припинити роботу з митного оформлення товарів. При цьому протестувальники вимагали вилучити серверне обладнання митниці та пригрозили в разі невиконання їх вимоги підпалити будівлю", - йдеться на сайті.

Стверджують, що протестувальники представилися "Правим сектором", вони вилучили кілька серверів і покинули будівлю. При цьому Міністерство пише, що в регіональних митницях знаходяться тільки поштові сервери та маршрутизатори. Сама митна система знаходиться на захищених серверах у приміщенні центрального апарату Міністерства в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram