ГоловнаЕкономікаБізнес

Держветслужба заборонила польську свинину

Вірус АЧС зареєстровано вже в трьох сусідніх з Україною країнах

Держветслужба заборонила польську свинину
Фото: myaso.org.ua

Вірус африканської чуми свиней дістався до Польщі. 17 лютого там зареєстрували перший випадок цього захворювання в дикого кабана неподалік від кордону з Білоруссю.

У зв'язку із цим Держветслужба України тимчасово заборонила ввезення в країну всієї польської свинини і продуктів із м'яса свиней, а також самих тварин. Про це повідомляє сайт відомства.

При цьому в самій Україні вірус АЧС просунувся від кордону з Росією впритул до Луганська, повідомляє прес-служба ОДА в Луганській області. 16 лютого хвору тварину було виявлено поряд з обласним центром.

У зв'язку з поширенням захворювання луганська влада здійснює відстріл диких кабанів (уже знищено майже три сотні голів), а домашніх свиней регулярно перевіряють ветеринари.

Нагадаємо, АЧС в Україну потрапила з Росії, де її не можуть перемогти вже кілька років.

Ця хвороба передається під час прямого контакту хворих тварин і здорових, через продукти зі свинини, кліщами і механічно (транспортними засобами, при переміщенні людей і тварин). Вакцини від захворювання немає. Майже все поголів'я свиней, які захворіли, гине. Для локалізації захворювання знищують навіть здорових тварин.

Для людей АЧС не становить загрози, але здатна дуже сильно нашкодити свинарству.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram