ГоловнаЕкономікаБізнес

Google закрив куплену в Україні компанію

Основна частина команди Viewdle переїхала до США

Google закрив куплену в Україні компанію
Фото: EPA/UPG

Американська корпорація Google закрила компанію Viewdle, куплену в Україні у 2012 році. Її співробітники переїхали до США, де увійшли до команди Motorola Mobility і Motorola ATAP group.

Як пише AIN.ua, Viewdle почали готувати до закриття одразу після завершення угоди. За словами Дениса Мелентьєва, який очолював український офіс, його контракт з компанією закінчився в жовтні. Саме до цього терміну він мав закрити підрозділ в Україні.

Основна частина команди Viewdle переїхала до США після купівлі підприємства і приєдналася до компанії, що також належить Google, - Motorola Mobility. Ще кілька людей увійшли до підрозділу Motorola ATAP group.

Незабаром вихідці з Viewdle опиняться в різних компаніях. На початку лютого китайська Lenovo уклала з компанією Google угоду про купівлю Motorola Mobility за $3,2 млрд. Підрозділ ATAP group не ввійшов до угоди, і кілька українців продовжать працювати в Google у команді розробників операційної системи Android.

Нагадаємо, компанія Viewdle розвивала технології розпізнавання осіб і відеообробки. За основу стартапу взяли ідеї українських вчених з Кібцентру імені Глушкова. Viewdle заснували Єгор Анчишкин та Юрій Мусатенко, згодом вони продали частину акцій інвесторам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram