ГоловнаЕкономікаБізнес

Свиней Колеснікова захистять від африканської чуми буферної смугою

Донецька область знищить свинарство на кордоні з Росією та Луганщиною

Свиней Колеснікова захистять від африканської чуми буферної смугою
Фото: symbolsbook.ru

Донецька область створює 20-кілометрову буферну зону вздовж кордону з Луганською областю та 20-кілометрову - вздовж кордону з Росією для запобігання проникнення африканської чуми свиней.

У цих зонах не залишиться жодної свиноферми, а селянам рекомендуватимуть утриматись від вирощування свиней. Крім того, по області планують провести депопуляцію диких кабанів, йдеться в повідомленні Держветслужби.

Такі суворі заходи пов'язані з тим, що Донецька область є великим свинарським регіоном. Тут на комплексах компаній "АПК-Інвест" (пов'язана з Борисом Колесніковим, найбільше в країні свинарське підприємство) і "Бахмутський аграрний союз" (п'яте за величиною) утримується понад півмільйона тварин, ще 100 тис. вирощують на домашніх фермах жителі регіону.

Африканська чума свиней (хвороба Монтгомері) - вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Воно передається при прямому контакті хворих тварин і здорових, через продукти зі свинини, кліщами й механічно (транспортними засобами, при переміщенні людей і тварин). Вакцини від захворювання немає. Майже все поголів'я свиней, які захворіли, гине.

У січні це захворювання виявили в Луганській області біля кордону з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram