ГоловнаЕкономікаБізнес

Росіяни відсудили у компанії Колеснікова 267,3 млн рублів

Російським кондитерам не сподобалася фраза "Від усього серця" на цукерках "ПО" Конті "

Росіяни відсудили у компанії Колеснікова 267,3 млн рублів

Арбітражний суд Москви зобов'язав компанію "Конті-Рус" (входить в структуру групи "ПО "Конті", підконтрольну бізнесменові Борису Колеснікову) виплатити російській ЗАО "Пензенська кондитерська фабрика" 267,3 млн рублів (близько $7,7 млн), пише виданне Первая инстанция.

Російським кондитерам не сподобалася фраза "Від усього серця" на виробах "ПО "Конті". У Росії цим товарним знаком володіє "Пензенська кондитерська фабрика". Підприємство Бориса Колеснікова виробляє однойменний продукт: цукерки "КОНТІ - Від усього серця" крем-мигдаль, що постачаються фірмою "Конті -Рус" до Росії.

За "незаконне використання торговельної марки" правовласники зажадали компенсацію в сумі 267,3 млн рублів. Розгляд справи тривав з середини по кінець 2013 року. Провівши порівняльний аналіз, всі три судові інстанції визнали претензії росіян законними, а цукерки "КОНТІ - Від усього серця" - контрафактними на території Росії.

Через порушення термінів з виплати боргу виконавча служба наприкінці минулого року винесла постанову про арешт коштів на рахунках "Конті-Рус" для примусового стягнення. Компанія звернулася до суду, щоб домогтися скасування виконавчого провадження, посилаючись на домовленості з пензенськими кондитерами про розтермінування боргу. Однак за рішенням суду (текст в pdf) від 21 січня 2014 року українцям відмовили.

Нагадаємо, раніше повідомляли про перереєстрацію торгової марки "Конті".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram