ГоловнаЕкономікаДержава

Україна може розділити звання головного "​​пірата" з Індією

Індійських фармацевтів пропонують покарати за підробку ліків

Україна може розділити звання головного "​​пірата" з Індією

Американська торгова палата запропонувала Торговому представництву США присвоїти Індії спеціальний статус Priority Foreign Country у "спецзвіті 301", тобто визначити її як країну, де найбільше порушують авторські права.

Про це пише Reuters.

Зараз такий статус має лише одна держава у світі - Україна.

Якщо претензії до України полягають у масовому поширенні нелегального програмного забезпечення і непрозорій системі збору авторських відрахувань, то в Індії проблеми з фармацевтами, які випускають ліки, ігноруючи патенти західних компаній.

Головна причина поширення такого "піратства" в Індії криється в бідності населення, яке часто не може дозволити собі оригінальні пігулки.

Нагадаємо, що 2013 року Індія увійшла до списку країн, які варті особливої уваги. Окрім неї, туди входять Аргентина, Алжир, Венесуела, Індонезія, Китай, Пакистан, Росія, Таїланд і Чилі.

"Спеціальний звіт 301" випускає Торгове представництво США щорічно, починаючи з 1989 року (у квітні). У звіті USTR називає країни, які, на думку США, не забезпечують "адекватного і ефективного" захисту прав на інтелектуальну власність - зокрема патенти, товарні знаки та авторські права американських компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram