ГоловнаЕкономікаБізнес

СК "Провідна" не зможе продавати поліси "автоцивілки"

Лідера страхового ринку покарали за неправильну адресу

СК "Провідна" не зможе продавати поліси "автоцивілки"
Фото: providna.ua

Нацфінпослуг наприкінці минулого тижня призупинила ліцензію страхової компанії "Провідна" на продаж полісів ОСЦПВ. Рішення набуває чинності від завтра.

Обґрунтуванням для призупинення ліцензії стало те, що компанію не знайшли за заявленою адресою, пише "Коммерсант-Украина".

Юридична адреса "Провідної" в держреєстрі - Повітрофлотський проспект, 25 у Києві. Але там розташований київський філіал компанії, тимчасом як головний офіс знаходиться на бульварі Шевченка.

Компанія стверджує, що досі претензій у регулятора з цього приводу не було, хоча він знав про невідповідність адреси. Тому "Провідна" вважає санкції комісії надмірними і має намір домагатися їх перегляду.

Рішення Нацфінпослуг навіть змусило президента групи "Росдержстрах", в яку входить компанія, Данила Хачатурова приїхати до Києва. Сьогодні о 16:00 він даватиме прес-конференцію з цього приводу. Проводитимуть її саме в нещасливому офісі на Повітрофлотському.

"Провідна" - це одна з найбільших компаній на страховому ринку. За даними журналу Insurance Top, за дев'ять місяців минулого року компанія залучила премій на 445,3 млн грн, посівши за цим показником шосте місце, а виплатила - 203,2 млн грн (третє місце).

На ринку "автоцивілки" позиції СК ще сильніші. За даними МТСБУ, за дев'ять місяців "Провідна" отримала премій по ОСЦПВ на 150 млн грн, поступившись першістю лише "Оранті", а виплатила 63,6 млн грн (також друге місце).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram