ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нафтогаз" пригрозив комунальникам відключенням газу і блокуванням рахунків

Компанія вирішила вибивати борги

"Нафтогаз" пригрозив комунальникам відключенням газу і блокуванням рахунків
Фото: EPA/UPG

"Нафтогаз України" має намір відключити газ теплоенергетичним компаніям, які не платять за нього. Про це йдеться в прес-релізі компанії.

НАК нагадує, що борг комунальних підприємств за спожитий газ сягнув майже 27 млрд грн, що загрожує своєчасним розрахункам із російським "Газпромом".

"Відповідно до вимог закону, природний газ реалізують в Україні лише за умови стовідсоткової оплати послуг з газопостачання споживачами природного газу. У разі порушення споживачами умов договорів "Нафтогаз України" буде змушений обмежити постачання природного газу, а також у судовому порядку блокувати рахунки злісних неплатників", - попередив "Нафтогаз".

Раніше компанія заявляла, що стабільно розраховуються за природний газ тільки чотири області: Чернівецька, Рівненська, Полтавська та Черкаська.

Нагадаємо, борг "Нафтогазу" перед "Газпромом" за постачений 2013 року газ станом на 3 лютого становив $2,634 млрд. Ще $658,4 млн "Нафтогазу України" потрібно заплатити за 2,452 млрд кубометрів, які були продані в січні цього газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram