ГоловнаЕкономікаФінанси

Названо найдорожчі банківські бренди світу

Жодна українська установа не потрапила у список

Названо найдорожчі банківські бренди світу
Фото: www.proza.ru

Чотири з п'яти найдорожчих банківських брендів світу припадають на США. Це Wells Fargo ($26,04 млрд), Chase ($23,41 млрд), Bank of America ($22,4 млрд) і Citi ($21,68 млрд). Втрутитися в цю компанію вдалося тільки британському HSBC, бренд якого оцінюють у $22,86 млрд.

Про це свідчать дані спільного дослідження журналу The Banker і компанії BrandFinance.

У першій десятці також опинилися іспанський Santander, китайський ICBC, американський American Express, французький BNP Paribas і ще одна китайська установа - China Construction Bank.

Українським банкам у цьому рейтингу місця не знайшлося, хоча він складається аж із 500 установ. Натомість в ньому є вісім російських банків: Сбербанк ($14,16 млрд), ВТБ ($2,34 млрд), Банк Москвы ($1,7 млрд), Росбанк ($450 млн), "Номос" ($240 млн), "Уралсиб" ($210 млн), Транскредитбанк ($200 млн) і "Возрождение" ($190 млн).

Нагадаємо, що згідно з торішнім дослідженням BrandZ, яке провело спеціалізоване агентство Millward Brown, найдорожчі бренди в цілому належать технологічним компаніям, таким як Apple, Google і IBM. Їх вартість набагато перевищує $100 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram