ГоловнаЕкономікаДержава

Ліквідність банківського ринку на сьогодні достатня, - НБУ

Надалі акцент в державі слід зробити на відновлення інвестиційного попиту

Ліквідність банківського ринку на сьогодні достатня, - НБУ
Фото: Макс Левин

Впливу світової кризи 2007-2013 років в Україні протистояли такі фактори, як цінова стабільність, курсова стабільність і відродження кредитної активності.

Про це в інтерв'ю телеканалу БТБ заявив радник голови Національного банку України Валерій Литвицький.

"Минулого року кредитна активність була на порядок вищою.

Кредити зросли, зросла грошова пропозиція. Національний банк знижував облікову ставку, давав ліквідність ринку. Станом на початок року ліквідність достатня не тільки для того, щоб утриматися від нової фази спадання, але й щоб перейти до зростання", - сказав Валерій Литвицький.

За його словами, надалі акцент у державі слід зробити на відновлення інвестиційного попиту. Для цього Національний банк України зі свого боку забезпечить необхідну ліквідність на банківському ринку і підтримає інтерес населення до заощаджень.

"Завдання - перетворити накопичений потенціал депозитів у кредити, в економічну активність, в інвестиції. Утім, для кредитної активності також потрібно, щоб були умови для реалізації тих частин програми активізації економіки, які пов'язані з інвестиціями", - резюмував радник голови Національного банку України Валерій Литвицький.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram