ГоловнаЕкономікаФінанси

Росія повинна вимагати від України реформи в обмін на гроші, - Кудрін

Екс-міністр фінансів РФ сумнівається в здатності України розплатитися за кредитом

Росія повинна вимагати від України реформи в обмін на гроші, - Кудрін
Фото: old.er.ru

Колишній міністр фінансів Росії, відомий економіст Олексій Кудрін вважає, що влада РФ повинна вимагати від України проведення реформ в обмін на надання кредитів, бо інакше назад гроші можна і не повернути.

"Допомагати Україні треба, але необхідні також умови цих кредитів, щоб було зрозуміло, звідки їх будуть повертати. Якщо виникне невизначеність у цьому або переважатимуть популістські рішення старого чи нового уряду, то ми можемо не отримати назад цих коштів. Кожен новий транш потрібно зважувати за умовами", - цитує економіста агентство "Прайм".

На його думку, ці вимоги можуть бути м'якшими або відрізнятися від тих, які висуває МВФ, але їх необхідно встановлювати. Тому що за два роки економічна ситуація в Україні навряд чи покращає.

"Мабуть, передбачали пролонгацію цих ресурсів. Я не виключаю, що допомога потрібна була термінова і тоді було не до дискусій, які вимагають 1-2 місяців, але надалі потрібно зважувати відповідно до умов", - сказав Кудрін.

Нагадаємо, наприкінці грудня Україна отримала перші 3 млрд доларів в рамках російської кредитної лінії. Очікували, що Україна випустить боргові папери ще на 2 млрд доларів наприкінці січня, але, судячи з усього, нічого не відбулося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram