ГоловнаЕкономікаДержава

Економічних підстав для дестабілізації гривні немає, - Арбузов

Влада ефективно дає раду зі своїми функціями у складний період, запевняє в.о. прем'єра

Економічних підстав для дестабілізації гривні немає, - Арбузов
Фото: Макс Левин

Сьогодні немає жодних економічних підстав для дестабілізації гривні.

Про це заявив в.о. прем'єр-міністра України Сергій Арбузов в інтерв'ю програмі "Подробиці" на телеканалі "Інтер".

Він наголосив, що Національний банк працює в незвичних умовах, але економічні показники не свідчать про дестабілізацію нацвалюти.

"Платіжний баланс у нас наприкінці року позитивний - уперше останнім часом. Наприклад, позаторік результат платіжного балансу був мінус 4 млрд, 2013-го - плюс 2 млрд. Тобто йдеться про те, що пропозиція значно більша, ніж попит, на 2 млрд на рік.

Відповідно, економічних підстав для дестабілізації немає", - упевнений Арбузов.

Він зазначив, що влада ефективно дає раду зі своїми функціями в цей складний період.

"Енергетичні об'єкти усі під контролем - ми стежимо за тим, щоб усі населені пункти були під'єднані до систем. Обласні адміністрації працюють, якщо не у звичайному режимі, то вже пристосувалися. Ми навчилися виплачувати пенсії, соцвиплати і в цих умовах. Як бачите, два місяці працюємо - жодного збою, зриву. Ми могли б це робити простіше, швидше й ефективніше, але ситуація нас закликає сьогодні бути мобільнішими, гнучкішими. І наразі, слава Богу, вдається", - додав Арбузов.

Відповідаючи на запитання журналіста, в.о. прем'єр-міністра України також висловив сподівання, що скоро ухвалять рішення про формування нового уряду. "Це додає впевненості і громадянам нашим, і інвесторам, а ми потребуємо інвестицій. Щодо мене, то я буду працювати в уряді стільки, скільки це необхідно - якщо це буде вигідно Україні і вигідно нашому народу", - резюмував Арбузов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram