ГоловнаЕкономікаДержава

2014 року держава продовжить масштабний розпродаж енергооб'єктів

Уже продають п'ять обленерго

2014 року держава продовжить масштабний розпродаж енергооб'єктів
Фото: EPA/UPG

До держбюджету 2014 року як доходи від приватизації енергооб'єктів закладено 17 млрд грн.

Суттєвий акцент зроблено на енергетику - у цій галузі заплановано продати 14 пакетів акцій

обленерго, повідомляє ZN.UA. Продають контрольні пакети п'яти обленерго: "Миколаїв-", "Хмельницьк-", "Харків-", "Запоріжжя-" і "Тернопільобленерго".

На продаж виставлено й державні залишки - блокувальні пакети "Донецькобленерго", "Вінницяобленерго", "Закарпаттяобленерго", "Одесаобленерго", "Сумиобленерго", "Чернівціобленерго" і ДТЕК "Крименерго".

У лютому на продаж виставлять і 46% пакету "Черкасиобленерго". Домовитися про продаж ще 25% акцій, що належать УкрЕСКО (формально державному на 99,7%), схоже, наразі не вдасться. 0,3% приватних акціонерів багато років успішно зривають такі спроби.

Одночасно допродадуть і залишки державних пакетів (по 25%) акцій енергогенеруючих компаній "Дніпроенерго", "Донбасенерго", "Західенерго", "Київенерго", контрольованих холдингом ДТЕК Ріната Ахметова. Кабмін уже дозволив продаж "Донбасенерго" на біржі.

А ось "Центренерго" знову поза планами продажу Фонду держмайна.

У 2013 році левову частку надходжень від приватизації забезпечили лише два об'єкти енергетичної галузі. Це "Донбасенерго" (0,72 млрд грн) і продане структурам, дружнім до Юрія Бойка, "Волиньобленерго" - 0,46 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram