ГоловнаЕкономікаБізнес

Європейські виробники йдуть із супермаркетів

Бізнесмени хочуть знати про своїх покупців усе самі

Європейські виробники йдуть із супермаркетів
Фото: m.expert.ru

Новий бізнес-тренд у Європі - торгівля безпосередньо, а не через супермаркети. Це дозволяє заробляти більше, оскільки не треба платити магазинам. І це дозволяє знати про своїх клієнтів усе.

Про це на конференції Gabriel Al - Salem Foundation та ЄБРР у Києві сказав Патрік ван дер Піль, керівник BusinessModels Inc. (Голландія).

Як приклад він назвав компанію Nespresso, яка торгує кавоварками і кавою в капсулах. Цієї кави не купиш у супермаркеті - тільки через Інтернет, у фірмовому магазині компанії або через торгового представника.

"Вони знають про свого клієнта все. Одного разу я зателефонував у службу підтримки, і мене попросили назвати серійний номер кавоварки. Я назвав, і вони сказали, що це не моя кавоварка, що вона вже двічі була в ремонті і вийде з ладу через два тижні. Так і сталося. Можливо навіть, що вони мають спеціальний пульт, щоб ці кавоварки вимикати", - з посмішкою пояснив Патрік ван дер Піль.

А коли він довго не замовляв каву, йому подзвонили і запропонували трохи кращий сорт.

Єдина велика стаття витрат цієї компанії - реклама. Кавоварки рекламує кінозірка Джордж Клуні, що робить цей товар бажаним і престижним.

Патрік ван дер Піль - відомий у світі бізнес-консультант, працює з міжнародними компаніями в галузі розробки нових ідей, інновацій, нових моделей бізнесу і нових стратегій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram