ГоловнаЕкономікаДержава

Dragon Capital може знизити прогноз зростання української економіки

Темпи зростання ВВП України залежать від розв'язання політичної кризи і відносин із Росією

Dragon Capital може знизити прогноз зростання української економіки
Фото: www.dragon-broker.com

Прогноз Dragon Capital для темпів зростання ВВП на 2014 рік, можливо, знизять, йдеться в повідомленні компанії.

"Нещодавня ескалація політичного протистояння всередині країни зробила перспективи подальшої підтримки з боку Росії туманними (пакет фінансової допомоги призупинено, водночас посилилися митні перевірки на кордоні з РФ), що є суттєвим ризиком для зниження нашого прогнозу ВВП на 2014 рік", - вважає Олена Белан, головний економіст Dragon Capital.

У грудні компанія поліпшила прогноз зростання ВВП на 2014 рік для України на 1 пункт, до 2,5%. Аналітики очікували, що пожвавлення торгівлі з Росією допоможе зрости виробництву в орієнтованих на експорт галузях, а щедра фінансова підтримка Росії дозволить українській владі піти на пом'якшення фіскальної політики перед президентськими виборами у березні 2015 року.

Нагадаємо, у четвертому кварталі 2013 року реальний ВВП зріс і перевершив прогнози Dragon Capital - на 3,7% після зниження п'ять кварталів поспіль. У підсумку за весь рік реальний ВВП не змінився порівняно з 2012 роком, коли було зауважено незначне зростання на 0,2%. У номінальному вираженні ВВП за минулий рік зріс на 2,6%, до $181 млрд (за офіційним курсом 8 грн до долара США).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram