ГоловнаЕкономікаДержава

Moody's знизило кредитний рейтинг України

У всьому винувата політична криза

Moody's знизило кредитний рейтинг України
Фото: i-g-t.org

Міжнародне агентство Moody's 31 січня знизило суверенний кредитний рейтинг України на один щабель - із Caa1 до Caa2.

Рейтинг знизили 31 січня, повідомляє сайт Moody's.

Прогноз для оцінки негативний.

Moody's зазначає, що зниження рейтингу пов'язане, зокрема, зі "зростанням соціального та політичного напруження" в країні.

Рішення стосовно рейтингу, який, як і раніше, належить до категорії "низької якості і дуже високого кредитного ризику", стало результатом його перегляду, ініційованого 20 вересня 2013 року, зазначено в релізі аналітиків Moody's .

Свій нинішній крок агентство пояснило трьома факторами. По-перше, "зростанням соціального та політичного напруження в країні і пов'язаним (із цим) ризиком серйозної адміністративної кризи і/або тривалого періоду політичної невизначеності".

Другий аспект, названий Moody's - "підвищений ризик різкого зростання потреб у зовнішній ліквідності у зв'язку зі зростанням попиту на іноземну валюту серед українського населення на тлі політичної кризи і недавнього послаблення обмінного курсу національної валюти".

По-третє, на думку фахівців міжнародного агентства, це "підвищена невизначеність щодо передбачуваності підтримки зовнішньої ліквідності з боку Росії".

"Рішення Moody's установити "негативний" прогноз для суверенного рейтингу України "Caa2" спричинено збереженням ризику кризи зовнішньої ліквідності, навіть якщо зовнішня підтримка з боку Росії буде, як планували, цього року", - уточнено в повідомленні.

Нагадаємо, агентство Standard & Poor's 28 січня знизило довгостроковий і короткостроковий суверенні кредитні рейтинги України з "B-" до "CCC+C". Прогноз для них також негативний. Кредитний рейтинг України за версією агентства Fitch наразі "В-". Прогноз за цією версією також негативний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram