ГоловнаЕкономікаФінанси

​Standard & Poor’s оцінив кредитоспроможність ПриватБанку - вона вища, ніж в України

Експерти відзначають поліпшення якості активів і підвищення доходів банку

​Standard & Poor’s оцінив кредитоспроможність ПриватБанку - вона вища, ніж в України
Фото: superstas.com

Standard & Poor’s зберіг оцінки власної кредитоспроможності ПриватБанку (SACP) на рівні "b+", що на 3 значення вище від суверенного рейтингу України. При цьому довгостроковий рейтинг банку, згідно з методологією S & P, знижено, слідом за суверенним рейтингом, до рівня "CCC+" з негативним прогнозом через загрозу політичної нестабільності в країні.

Як повідомляє прес-реліз агентства, оцінка власної кредитоспроможності ПриватБанку відображає його домінантне становище на українському ринку і серед найбільших банків СНД, висока якість активів і "адекватні" показники ліквідності, а також стійкі позиції на ринку і низький ступінь впливу державних фінансів.

Рівень довгострокового кредитного рейтингу ПриватБанку за методологією Standard&Poor's стримується рівнем суверенного кредитного рейтингу України за зобов'язаннями в іноземній валюті на рівні "ССС+" , установленому 28 січня 2014 року. Водночас у повідомленні агентства сказано, що політична ситуація наразі помітно не вплинула на банки, їхні показники фінансування та ліквідності. Зокрема, фінансові показники ПриватБанку - ліквідності, капіталізації та якості активів - залишаються стабільними, незважаючи на тривалу невизначеність і слабке економічне середовище в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram