ГоловнаЕкономікаДержава

Арбузов визначив актуальні завдання для уряду

В. о. прем'єр-міністра визнав, що зарплатна заборгованість зросла

Арбузов визначив актуальні завдання для уряду
Фото: Макс Левин

Актуальними завданнями для уряду сьогодні є забезпечення своєчасних виплат заробітних плат і безперебійна робота всіх систем життєзабезпечення країни.

Про це заявив в. о. прем'єр-міністра, перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов на засіданні Кабміну, повідомляє РБК-Україна.

Арбузов зазначив, що загалом у країні за 20 днів січня 2014 року заборгованість із заробітної плати поменшала на 23 млн грн, або майже на 3%. Водночас, за його словами, в окремих регіонах заборгованість зросла: "Зокрема, в Києві - на 13,5 млн грн, у Волинській області - на 1,1 млн грн, в Івано-Франківській і Вінницькій областях - на 0,3 і 0,5 млн відповідно".

В.о. прем'єр-міністра наголосив, що місцеві органи виконавчої влади повинні проаналізувати причини зростання заборгованості та забезпечити її кардинальне зменшення, а про вжиті заходи відзвітувати перед Кабінетом Міністрів.

Арбузов також звернув увагу на необхідність чіткої роботи системи життєзабезпечення країни, надто взимку.

"Враховуючи прогноз погоди, у пріоритетні питання виходять забезпечення безперебійної діяльності житлово-комунального господарства, своєчасне розчищення доріг, здійснення оперативного ремонту електромереж, пошкоджених унаслідок снігопадів і сильного вітру", - зазначив він.

У зв'язку із цим Арбузов доручив профільним міністрам організувати роботу для виконання зазначених завдань. "Необхідною передумовою для цього є розблокування адміністративних будівель, щоб органи влади в регіонах могли належно виконувати свої функції", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram