ГоловнаЕкономікаБізнес

У держави немає можливості відключити зв'язок, - думка

У законах не до кінця виписані правила роботи мереж в разі запровадження НС

У держави немає можливості відключити зв'язок, - думка

У держави немає інструментів для відключення зв'язку в країні при нинішньому законодавстві.

Як повідомляє газета "Капитал", після оголошення надзвичайної ситуації працювати над управлінням роботи мереж починає центральний орган виконавчої влади у сфері зв'язку - Держспецзв'язку.

Оператори та провайдери в свою чергу повинні надати свої ресурси Національному центру оперативно-технічного управління мережами, який в разі НС відповідає за технічну координацію мереж і може обмежувати послуги користувачам.

2004 року функції цього центру були покладені на "Укртелеком". Однак 2011 року "Укртелеком" було приватизировано, а новий центр так і не було визначено. Крім того, так і не були прописані правила, на підставі яких центр взаємодіє з операторами.

"Тому оператори, отримавши якісь вимоги, можуть викинути ці папірці в сміття", - впевнений директор Українського мережевого інформаційного центру Юрій Гончарук.

Нагадаємо, вчора Інтернет-асоціація України спростувала інформацію про те, що провайдерам були розіслані повідомлення про майбутнє відключення інтернету й мобільного зв'язку внаслідок подій на вулиці Грушевського в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram