ГоловнаЕкономікаДержава

НКРЗ підтримала паспортизацію мобільного зв'язку

Комісія отримує більшість скарг від неідентифікованих абонентів

НКРЗ підтримала паспортизацію мобільного зв'язку
Фото: tsn.ua

Нацкомісія, що здійснює регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, підтримала введення продажу SIM-карт за договорами, яке передбачає ідентифікацію абонентів.

"Продаж SIM-карт за договорами не дозволить операторам відхилиться від своїх обов'язків з рішення проблем абонентів. Щодо ситуації на ринку - жодних проблем це не викличе, ринок в Україні насичений. А вводити обмеження за кількістю SIM-карт ніхто не збирається", - заявив у вівторок заступник глави НКРЗ Ігор Сиротенко.

У НКРЗ зазначають, що понад 90% скарг, що надходять до комісії, - це скарги, що надходять від неідентифікованих абонентів, які комісія не може розглянути саме з цієї причини.

Нагадаємо, закон Олійника-Колісниченка, який, серед іншого, зобов'язує операторів продавати SIM-карти за договорами, було опубліковано в офіційних виданнях сьогодні вранці, він набуває чинності з середи. При цьому норма про мобільний зв'язок набуде чинності з 1 травня.

Цей закон також зобов'язує операторів і провайдерів, які надають послуги доступу до мережі Інтернет, протягом трьох місяців з дня набрання чинності законом отримати ліцензію або припинити відповідну діяльність.

Глава НКРЗ Петро Яцук повідомив сьогодні, що комісія стягуватиме мінімальну плату за отримання цієї ліцензії. "Ліцензування є платною послугою, але я впевнений, що плата за отримання ліцензій, яка стосується нещодавно ухваленого закону про телекомоператорів, буде мінімальною".

На сьогодні мінімальні тарифи за отримання ліцензії для телекомоператорів становлять 170 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram