ГоловнаЕкономікаФінанси

Пинзеник: у бюджеті закладено "дірку" у 200 млрд грн

Депутат різко розкритикував ухвалений документ

Пинзеник: у бюджеті закладено "дірку" у 200 млрд грн
Фото: Макс Левин

Реальний дефіцит бюджету на 2014 рік може становити близько 200 млрд грн, вважає колишній міністр фінансів, депутат Ради від фракції УДАР Віктор Пинзеник.

Формальний дефіцит, який прописано в головному фінансовому документі країни, становить 70 млрд грн. Але щоб виконати бюджет, не вистачить ще принаймні 120 млрд грн, повідомляє прес-служба депутата.

По-перше, каже Пинзеник, доходи бюджету завищено щонайменше на 30 млрд грн - закон передбачає їхнє зростання з 292 млрд у загальному фонді до 346 млрд. "На яке диво сподіваються ті, хто очікує такого феноменального зростання? На якій планеті вони живуть?"- обурюється депутат.

По-друге, частину витрат бюджету не відображено у таблиці, але прописано в текстовій частині. Пинзеник нарахував близько 20 млрд грн таких витрат.

І по-третє, в бюджеті нібито забули призупинити чинність декотрих законів (хоча робили це в попередні роки), фінансування яких потребують ще приблизно 70 млрд грн.

Нагадаємо, Верховна Рада голосувала за бюджет у четвер без будь-якого обговорення, хоча напередодні вночі бюджетний комітет ще вносив у нього зміни. У підсумку витрати бюджету збільшено на 10 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram