ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін прийняв програму співпраці з Митним союзом

Документ декларативного штибу

Кабмін прийняв програму співпраці з Митним союзом
Фото: www.kmu.gov.ua

Кабмін у середу затвердив програму співробітництва з країнами-членами Митного союзу на період до 2020 року, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Згідно з очікуваннями чиновників, вона дозволить збільшити товарообіг між Україною і МС щонайменше на 10-15%, а обсяг взаємних інвестицій - не менш ніж на 15%.

Проте за даними "Коммерсант-Украина", загалом програма декларативного штибу. Серед проблем, які вона повинна вирішити, - значне зниження інтенсивності торгівельно-інвестиційних зв'язків, зменшення обсягів товарообігу, існування обмежень у торгівлі і відсутність ефективного механізму вирішення торгових спорів. Але план не пропонує докладного опису шляхів вирішення таких масштабних проблем.

Серед конкретних заходів, які згадано в документі, - створення спільного підприємства зі збирання КрАЗів у Казахстані, а також спільного підприємства Крюківського і Гомельського вагон-заводів. У переліку заходів є і багатосторонні інфраструктурні проекти, такі як будівництво широкої залізничної колії Кошице-Братислава-Відень для збільшення транзиту білоруських і російських вантажів через Україну.

Список заходів займає загалом 10 сторінок, але значна частина документа складається з перерахування пунктів того, де органи влади будуть "продовжувати виконану раніше роботу" або покращувати ефективність актуальних проектів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram