ГоловнаЕкономікаБізнес

Клавіатура - найважливіший елемент управління Новости компаний

Звичайно, вибираючи комп'ютер, насамперед звертають увагу на кількість ядер процесора, розмір оперативної пам'яті і відеокарту. Все правильно - від цих показників залежить продуктивність. Але без клавіатури навіть найпотужніший комп'ютер залишається непотрібним.

Клавіатури для роботи і розваг

Якщо ж підходити до вибору клавіатури серйозніше і глибше, варто зупинити свою увагу на одному з наступних типів.

Ергономічні клавіатури

Цей тип пристроїв розроблений для максимальної зручності користувача. Вони мають вигнуту форму, яку повторює розташування клавіш. Як запевняють виробники, саме така форма найточніше повторює природне розташування кистей рук і запобігає появі синдрому зап'ястного каналу. Залишається тільки уявляти кількість експериментів, які проводилися для встановлення цього факту.

Бездротова ергономічна клавіатура Tru-Form Media 1500 Wireless Ergonomic Keyboard от Adesso
Бездротова ергономічна клавіатура Tru-Form Media 1500 Wireless Ergonomic Keyboard от Adesso

Якщо Ви працюєте вдома, багато друкуєте, але при цьому не проти розслабитися, заробляючи "Сталеву стіну" і "Основний калібр" - ергономічна клавіатура саме те, що лікар порадив.

Мультимедійні клавіатури

Мають ще більше гарячих клавіш, ніж офісні - управління звуком, відео, і текстовими файлами. Вони дозволяють працювати одночасно на двох екранах, що особливо актуально для дизайнерів і відеорежисерів. Кожен виробник намагається додати щось своє, тому мультимедійні клавіатури з легкістю задовольнять найвимогливішого користувача.

Мультимедійна клавіатура S Luna KM-2080 от Defender
Мультимедійна клавіатура S Luna KM-2080 от Defender

Ігрові клавіатури

Найдорожчі клавіатури з представлених на ринку - ігрові. Це не просто клавіатура для гри, це професійний девайс. Кіберспорт є найпопулярнішим видом спорту у Кореї, а призові суми сягають десяти мільйонів доларів на міжнародних турнірах.

Ігрові клавіатури оснащуються підсвічуванням, можливістю індивідуального програмування під потреби користувача і перемикачами ігрового режиму. Головна ж відмінність ігрової клавіатури - функція багатоклавішних поєднань, яка дозволяє розпізнавати до шести одночасно натиснутих кнопок. Також доступні "стандартні" гарячі клавіші управління звуком і мультимедіа.

Модульна ігрова клавіатура S.T.R.I.K.E. 5 від Mad Catz
Модульна ігрова клавіатура S.T.R.I.K.E. 5 від Mad Catz

Крім того, випускаються круглі ігрові клавіатури. На думку розробників, вони мають бути такими ж зручними, як і повнорозмірні, але професійні гравці з цим не згодні. Тому така іграшка підійде для того, щоб похвалитися перед друзями і насолодитися їхніми заздрісними поглядами.

І насамкінець…

Якою б не була клавіатура, вона має бути якісною і зручною. Кнопки, що важко натискаються чи "липкі" кнопки, або затерті через тиждень експлуатації написи на клавішах не спрощують роботи за комп'ютером. Тому варто вибирати тільки перевірених виробників, щоб потім не тренувати навик вимушеного сліпого набору.

За матеріалами http://www.5ok.com.ua/

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram