ГоловнаЕкономікаБізнес

Компанія Ахметова залучила інвестицій на 1,4 млрд гривень

Група компаній "Метінвест" підписала довгостроковий контракт із групою компаній Air Liquide.

Компанія Ахметова залучила інвестицій на 1,4 млрд гривень
Фото: www.inzider.ru

Група компаній "Метінвест" підписала новий довгостроковий контракт із групою компаній Air Liquide, згідно з яким іноземний інвестор постачатиме кисень, азот і аргон для ПАТ "Єнакіївський металургійний завод" - повідомляє видання "Комсомольская правда в Украине".

Загальний обсяг інвестицій Air Liquide у будівництво повітророздільної установки становить 100 млн євро, проект профінансують спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку. "Метінвест" додасть ще близько 30 млн євро, що сукупно дасть економіці регіону близько 130 млн євро.

Згідно з контрактом між українською та французькою сторонами, поділено зони відповідальності в реалізації проекту. ЄМЗ групи "Метінвест" поставлено завдання підготувати майданчики під складування обладнання, будівництво ПРУ і забезпечити зовнішню інфраструктуру блоку. Французька компанія безпосередньо споруджуватиме сучасний комплекс із виробництва продуктів розділення повітря (кисень, аргон і азот), необхідних для технологічних процесів доменного та конвертерного цехів ПАТ "ЄМЗ". Блок обладнають найсучаснішими системами контролю безпеки. Потужність ПРУ-1400 становитиме 40 тис.мЗ на годину кисню.

 За словами генерального директора "Метінвесту" Ігоря Сирого, незважаючи на складну ситуацію у світовій металургії, "Метінвест" продовжує реалізацію довгострокової технологічної стратегії, в рамках якої компанія модернізує виробничі потужності активів і створює конкурентоспроможні підприємства.

Після реалізації інвестиційного проекту група "Метінвест" отримає необхідний їй газ за ціною, що буде на 25% нижчою від сьогоднішньої, однієї з найвищих у Європі. Газ застосовуватимуть і на металургійних заводах України, і реалізовуватимуть іншим галузям народного господарства.

Головний акціонер холдингу "Метінвест" Рінат Ахметов зазначив, що прихід іноземного інвестора в Україну є дуже показовим. "Коли в країну приходить інвестор - це добрий сигнал для всіх. Україна - це величезний потенціал. І я глибоко переконаний: хто перший повірить в Україну, хто закохається в Україну, той і виграє", - стверджує стейкхолдер.

Інвестиційний проект у Єнакієвому є одним з найбільших такого типу в СНД. Нагадаємо, Air Liquide вже побудувала 400 повітророздільних установок у 80 країнах світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram