ГоловнаЕкономікаБізнес

У Донецькій області після виборів хліб подорожчав на 10-15 копійок

Продавці пояснюють це підвищенням цін на бензин.

У Донецькій області після виборів хліб подорожчав на 10-15 копійок
Фото: rus.tvnet.lv

У Донецькій області відразу після парламентських виборів хліб подорожчав на 10-15 копійок. Підвищення цін не торкнулося тільки соціальних сортів - хліб "Калінінський" і далі коштує 3 грн, дієтичний - 2,70 грн.

Про це пише "Сегодня". Продавці хлібних магазинів кажуть, що подорожчання пов'язано зі стрибками цін на бензин.

"Учора та сьогодні в ЗМІ прозвучало, що "Укрхлібпром" оголосив про те, що хліб може в листопаді подорожчати на 50 коп. Це пов'язано з подорожчанням зерна з 1900 грн до 2200 за тонну. І вже борошномоли через це оголосили про подорожчання борошна на 100 грн. Але поки хвиля дійде від зерна через муку до хліба - має минути ще тиждень. Поки ж жодних змін у ціні на хліб бути не повинно", - прокоментував ситуацію директор ПрАТ "Дзержинський хлібокомбінат" Ігор Рибак.

Нагадаємо, голова Ради об'єднання підприємств хлібопекарської промисловості "Укрхлібпром" Олександр Васильченко вважає, що в листопаді по всій Україні почнеться зростання цін на хліб. За його оцінкою, воно становитиме в середньому 50 копійок за буханець хліба.

Водночас у Міністерстві аграрної політики та продовольства запевняють, що соціальні сорти хліба не подорожчають, оскільки їх випікають із борошна, яке купують в Аграрному фонді.

Зазначимо, що жителі Донецької області на виборах підтримали провладну Партію регіонів. За неї проголосувало 65% населення регіону, а по мажоритарних округах у депутати пройшли винятково кандидати від ПР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram