ГоловнаЕкономікаБізнес

Пінчук продав акції оператора VimpelCom

Altimo заплатила за пакет $217,5 млн.

Пінчук продав акції оператора VimpelCom
Фото: finzah.com.ua

Група EastOne, яка керує активами бізнесмена Віктора Пінчука, продала акції нідерландської компанії VimpelCom Ltd - однієї з найбільших у світі телекомунікаційних компаній.

Покупцем виступила російська Altimo, що управляє телекомунікаційними активами "Альфа-груп", яка внаслідок угоди стала найбільшим акціонером VimpelCom, пише Reuters.

У даних, поданих до Комісії з бірж і цінних паперів США, зазначено, що Altimo заплатила за пакет з 5,995% голосуючих акцій $217,5 млн. Тепер Altimo володіє 47,85% голосуючих акцій, у норвезькій Telenor - 42,95%.

Нагадаємо, кіпрська компанія Bertofan Investments, що належить EastOne, стала власником акцій VimpelCom у січні цього року, викупивши пакет у заступника голови держкорпорації "Роснано" Олега Кисельова за $111.

VimpelCom володіє в Україні мобільними операторами "Київстар", "Українські радіосистеми" і "Голден Телеком", які працюють як одна бізнес-одиниця. Бізнес оператора також є в Росії, в багатьох країнах Центральної і Південно-Східної Азії, Африки, Італії, Канаді, Грузії, Вірменії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram