ГоловнаЕкономікаФінанси

Попит на долари серед населення після виборів упав

Політика перестала тиснути на курс.

Попит на долари серед населення після виборів упав
Фото: Макс Левин

Попит на валюту серед населення першого дня після голосування на парламентських виборах різко впав.

"Попит населення на готівкові долари в понеділок був десь удвічі нижчим, ніж у п'ятницю, хоча ціну ми не змінювали ні на копійку. Це свідчить про те, що паніка вже вщухла. Із результатами виборів усе практично зрозуміло. У країні нічого кардинально не змінюється, тому заледве чи глобальні фактори тиснутимуть на курс", - розповів "Коммерсанту-Украина" скарбник одного з великих банків.

Аналітики зазначають, що така ситуація характерна для України. "Традиційно після закінчення виборів тиск на гривню слабшає", - зазначив керівник інформаційно-аналітичного центру "Форекс Клуб Україна" Микола Івченко.

Нагадаємо, протягом останніх місяців українці масово купували долари в банках, вийшовши на рекордний обсяг у вересні, коли чисте скуповування валюти населенням становило $1,802 млрд. Це в 2,5 разу більше, ніж у серпні, коли цей показник становив $722,8 млн.

На парламентських виборах в Україні перемагає владна Партія регіонів. За підрахунком 86,85% протоколів, вона набрала 31,84% голосів у багатомандатному окрузі (близько 80 депутатів). Окрім того, ще майже 120 висуванців від партії можуть пройти в мажоритарних округах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram