ГоловнаЕкономікаБізнес

Російський олігарх програв суд за готель "Україна" в Києві

Судова тяганина щодо прав на готель триває останні сім років.

Російський олігарх програв суд за готель "Україна" в Києві
Фото: facebook.com/mgaev

Російський олігарх Олександр Лебедєв не зміг домогтися від Вищого госпсуду перегляду рішення про ліквідацію ЗАТ "Готель "Україна", 50% акцій якого належить "Комерційній компанії" росіянина.

"Ми програли цю справу і, схоже, вичерпали всі можливості для подальшого заперечування рішень", - зазначив "Коммерсанту-Украина" сам Лебедєв.

Судова тяганина щодо прав на готель "Україна" триває останні сім років. Наприкінці 2004 року "Комерційна компанія" і Фонд держмайна заснували ЗАТ "Готель "Україна" зі статутним капіталом близько $40 млн. КК внесла $21,5 млн, ФДМ - майновий комплекс 21-поверхового готелю "Україна" (370 номерів) по вул. Інститутській, 4. Уже через рік прокуратура Києва оскаржила цю угоду в суді.

У найбезглуздіший спосіб намагаються відібрати нашу власність, яку ми отримали за постановою уряду Віктора Януковича 2004 року. Відібрати нічого не вдасться. Передамо наш кейс у міжнародний арбітраж у Страсбург та Стокгольм

— Олександр Лебедєв, російський підприємець

У червні 2012 року було оголошено про ліквідацію ЗАТ. На думку юристів КК, через це повернути будівлю готелю, а також домогтися компенсації $21,5 млн, інвестованих в об'єкт, буде практично неможливо.

Олександр Лебедєв - російський бізнесмен, голова ради директорів ЗАТ "Національна резервна корпорація", колишній депутат Держдуми, власник британських газет Independent та Evening Standard і російської "Нової газети".

Нагадаємо, цього літа Лебедєв продав український "Енергобанк" кіпрській компанії Roylance Services, кінцевим бенефіціаром якої є Анатолій Данилицький - колишній генеральний директор "Національної резервної корпорації".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram